Вівторок , 30.04.2024

Понад два проміле: у Борщеві водій “Хонди” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 лютого 2023 року у місті Борщеві. Ввечері, близько 17:40, на вулиці Степана Бандери працівники поліції зупинили водія автомобіля “Хонда Акорд”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат позитивний – 2,23 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Хонди” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “Хонда Акорд” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тернополі водій “Рено Кенго” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу