Неділя , 28.04.2024

Понад три проміле: у Кременці п’яний водій “Опеля” не розминувся з автобусом

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 19 грудня 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 18:00, водій легкового автомобіля “Опель Астра” не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автобусом “ПАЗ-3205”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. На щастя, тілесних ушкоджень ніхто не отримав, але водій легковика мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Тому поліцейські, що прибули на місце події, запропонували керманичу “Опеля” на місці аварії пройти огляд на стан сп’яніння. Результат виявився позитивним – 2,23 проміле. Після цього проводився іще повторний огляд у медичному закладі. Другий результат теж виявився позитивним – 3,04 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (вчинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. По обох інкримінованих адміністративних порушеннях Кременецький районний суд постановив визнати винним водія автомобіля “Опель Астра” і за вчинення порушення ст. 124 КУпАП призначив йому 850 гривень штрафу, а за вчинення порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також порушник має іще двічі сплатити судовий збір у розмірі 536 гривень і 496 гривень.

Читайте також:
Понад два проміле: у Ланівцях водій “Ниви” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу