Субота , 27.04.2024

У Чорткові водій “Фіату” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 грудня 2022 року у місті Чорткові. Вранці, близько 09:00, на вулиці Білецькій водій автомобіля “Фіат Добло” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Фольксваген Гольф”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець аварії залишив місце події. Згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що водій “Фіату” має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Керманич пояснив правоохоронцям, що вживав алкогольні напої, а саме горілку, уже після дорожньо-транспортної пригоди.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо, тож керманич “Фіату” за кожне вчинене порушення отримав окремі покарання.

Так, за порушення ст. 124 КУпАП Чортківський районний суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. За порушення ст. 122-4 КУпАП – штраф у розмірі 3400 гривень і за порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Отож, загалом водій “Фіату” отримав три штрафи на загальну суму 38250 гривень. А також порушник іще тричі має сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також:
Понад два проміле: у Ланівцях водій “Сузукі” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу