Неділя , 08.09.2024

У Почаєві водій передав кермо п’яному чоловікові і отримав за це 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який передав кермо нетверезому чоловікові.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 30 листопада 2022 року у місті Почаєві. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Зеленій працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,22 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

На власника автомобіля “Фольксваген”, який перебував на пасажирському сидінні, також склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП – за передачу керма особі, яка перебуває у стані сп’яніння.

У судовому засіданні власник авто визнав свою провину. Пояснив, начебто не бачив того, що чоловік, якому передав кермо, перебуває у нетверезому стані.

У підсумку власник автомобіля “Фольксваген Пассат” за передачу керма нетверезій особі отримав 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

До слова, чоловік, який нетверезим керував автомобілем, також отримав 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.