Неділя , 28.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Опеля” скоїв аварію. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 листопада 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 18:20, на вулиці Микулинецькій водій автомобіля “Опель Зафіра”, рухаючись заднім ходом, проявився неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Хюндай Санта Фе”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі водій “Опеля” відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Опеля” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засіданні водій “Опеля” кілька разів не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Розглянувши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Опель Зафіра” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій “Опеля” не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Гусятинщині згорів автомобіль “Фольксваген Гольф” (ФОТО)