Субота , 27.04.2024

Зеленський підписав указ про звільнення усіх обласних військкомів

Президент Володимир Зеленський підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

РНБО рекомендувала Залужному ухвалити рішення щодо керівників обласних ТЦК та СП, «припинивши практику їх ротацій».

Призначати нових обласних військкомів радять за рекомендаціями командувачів оперативно-тактичних угруповань, оперативно-стратегічних угруповань військ з-поміж офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, та за умови проходження ними перевірки Службою безпеки України.

Офісу Генпрокурора, НАЗК та ДБР дали місяць, щоб вжити додаткових заходів з протидії корупції та інших правопорушень у військкоматах.

Нагадаємо, в Україні ще триває перевірка діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Раніше, президент Володимир Зеленський заявив, що попередні результати перевірки очільників територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки — «невтішні». Щодо посадовців військкоматів відкрили вже 112 кримінальних проваджень, а також вручили 33 підозри військкомам обласних, міських та районних ТЦК, працівникам військово-лікарської комісії та іншим посадовцям.

Читайте також:
Підозрюваному у хабарництві Михайлові Головку повернуть вилучені кошти