Понеділок , 29.04.2024

Мітинги на підтримку акції “ЗСУ в ПЕРШУ чергу” втратили сенс. Верховна Рада забрала гроші з місцевих бюджетів

Гроші на «ЗСУ в ПЕРШУ чергу»! Тепер така вимога буде стосуватись Кабінету Міністрів України і проведення даної акції по українським містам втратило сенс.

Верховна Рада України підтримала урядовий законопроєкт про зміни у Бюджетний Кодекс №10037, який забирає податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) із зарплат військових та представників правоохоронних органів із місцевих бюджетів до державного бюджету. Цим же законом з нового року весь дорожній фонд буди йти в загальний бюджет. Таким чином приблизно чверть доходів місцевих громад, тепер будуть надходити у державний бюджет.

Відібрані у громад кошти підуть олігархам

За законопроєкт проголосувало 236 депутатів з фракцій «Слуга Народу», «Платформа за життя та мир», груп «Відновлення України» та «Довіра». У місцевих бюджетах ці надходження йшли на підтримку військових. На питання куди підуть гроші відібрані у місцевих громад відповів нардеп Ярослав Железняк. Він повідомив деталі цього рішення. 50% ПДФО буде йти Держспецзв’язку, решта 50% – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості. Тобто раніше ці кошти йшли з місцевих бюджетів на підтримку та забезпечення військових. Тепер підуть – на спецзв’язок для урядовців та нардепів. І, вдумайтеся, на підтримку ще діючих заводів олігархів. Стратегічні галузі української економіки – на 100 % контролюються олігархами.

І це у військовий час!!!

Наслідки для громад

На це питання вже заздалегідь дала відповідь Асоціація міст України. Експерти попередили нардепів. Якщо в громад заберуть їх 4 % ПДФО – це зірве опалювальний сезон. У багатьох громадах вже немає гарячої води, а взимку не буде тепла.

Висновок. Якщо нічого не робити, в Україні зірветься  опалювальний сезон. Без збереження 4% ПДФО в бюджетах громад тарифи на тепло стрімко підвищаться або взагалі буде припинено опалення. У містах настане енергетичний блекаут. Тепер надія на друге читання та Президента. Є ще сподівання, що Володимир Зеленський почує місцеві громади та накладе вето на цей закон.

Де мають мітингувати люди

Останні тижні у всіх великих та середніх містах України під міськими та обласними радами відбуваються мітинги з вимогою заборонити реалізацію всіх соціальних проектів та ремонтних робіт. А всі кошти перенаправити на підтримку армії. Після голосування Верховною Радою за урядовий законопроєкт про зміни у Кодекс №10037, 100%-во є розуміння, що мітинги мають відбуватися саме на столичній вулиці Грушевського під будівлями Уряду та Верховної Ради.

Читайте також:
Асоціація міст України: Уряд змушує українців зимувати без опалення та гарячої води