Неділя , 28.04.2024

У Козові житель Івано-Франківщини викрав машину

Зловмисник скористався тим, що водій не замкнув авто. Проте далеко заїхати не вдалося – машина зламалася.

У середу, 27 вересня, близько 6 години до співробітників Бережанського відділу поліції надійшло повідомлення від жительки Козови про те, що вулицею ходить підозрілий чоловік, ймовірно, у нетверезому стані та намагається відчинити припарковані автомобілі.

Виїхавши на місце події, співробітники групи реагування патрульної поліції виявили посеред дороги відчинену автівку, з якої тікав чоловік. Поліцейські разом із власниками транспортного засобу наздогнали зловмисника. Ним виявився 27-річний мешканець Івано-Франківщини, інформують у прес-службі поліції Тернопільщини.

Як з’ясувалося, він скористався тим, що транспортний засіб був відчинений та з ключами в замку запалення. Під час спілкування з чоловіком правоохоронці помітили у нього явні ознаки сп’яніння.

Поліцейські затримали фігуранта відповідно до ст. 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також:
На Тернопільщині вчителька англійської мови отримала 6 років тюрми