П’ятниця , 03.05.2024

У Тернополі п’яний водій “Жигулів” зніс 4 метри металевої огорожі

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 березня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Коновальця, 2 (верхня “Канада”) водій автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на металеву огорожу, яка була розташована вздовж проїзної частини дороги.

У результаті ДТП було пошкоджено приблизно чотири метри огорожі.

Водій “Жигулів” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат – 1,55 проміле, при допустимих 0,2 проміле.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Зборові водій “Жигулів” за скоєне ДТП у стані сп’яніння отримав 17000 грн штрафу