Субота , 04.05.2024

У Тернополі водій “Фольксвагена” за нетверезу ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який напідпитку скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 березня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Генерала Шухевича водій автомобіля “Фольксваген Джетта” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем “Шкода Супер Б”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Драгер показав 0,46 проміле, що вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій “Фольксвагена” з отриманим результатом погодився і відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Фольксвагена” у судове засідання не з’явився, хоча був повідомлений належним чином про його дату, час і місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Жигулів” за їзду у стані наркотичного сп’яніння отримав 34000 грн штрафу