П’ятниця , 03.05.2024

У Тернополі водій “копійки” влетів у добру копійку: отримав 40800 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем будучи позбавлений такого права. При цьому керманич ще й був нетверезим.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 березня цього року у селі Байківці, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Корольова працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування та перевірки документів патрульні помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння, а саме неприродна блідість обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці, розширені зіниці, які не реагують на світло.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Також чоловік вчинив іще одне дуже грубе порушення – керував транспортним засобом, будучи позбавленим такого права. Причому це порушення було вчинено повторно протягом року.

Тож на водія ВАЗу склали два адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання керманич “Жигулів” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушень ч. 1 ст. 130 КупАП і ч. 5 ст. 126 КУпАП та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП. Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень.

Читайте також:
В Ігровиці нетверезий водій “Вольво” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу