Субота , 27.04.2024

Як зекономити під час подорожі: корисні поради та лайфхаки

Попри війну та всі обмеження люди все ж продовжують подорожувати. Проте наразі суттєво популярними стали українські локації, зокрема, Західна Україна.

І це не дивно, адже попри свою доступність, місцина славиться культурною спадщиною, неймовірними локаціями, наїдками і не тільки.

Чи не найпопулярнішою з усіх областей є Івано-Франківська. Панорама Прикарпаття вражає своїм різноманіттям. Тут буде до смаку і любителям природи, й тим, хто шукає адреналіну, й навіть тим, хто любить шумні вечірки та великі компанії. Проте, що не дуже подобається туристам, так це ціна питання. Саме тому сьогодні ми розповімо, як зекономити!

На чому можна економити

Як уже зазначалося, Прикарпаття вражає. Тут є і неймовірна урбаністика, і цнотлива природа. Особливо вражає остання! До слова, саме на Івано-Франківщині є найбільше водоспадів – фактично 80% з усіх відомих на теренах України.

Саме тому область приваблює туристів. А особливо з моменту повномасштабного вторгнення – коли хочеться відпочити та розвіятися, проте немає змоги виїхати за кордон.

Але що робити, коли хочеться відпочити, проте гаманець не дозволяє? Як виявляється, є речі, на яких можна суттєво економити!

Затяті туристи-мандрівники радять економити на наступному:

  1. Поїздка. Не обов’язково купляти квитки на потяги чи автобуси. Можна їздити автостопом, або ж шукати однодумців, які зголосяться підвести вас до бажаної місцини задарма або за значно меншу ціну. Шукати добродіїв можна на тематичних форумах чи у спеціальних застосунках.
  2. Проживання. Одним з найдешевших варіантів зі збереженням всіх зручностей є хостел. Проте і тут доведеться викласти за ніч за ліжкомісце як мінімум 50-80 гривень, залежно від локації. Геть безкоштовно обійдеться власна палатка, яку можна поставити навіть поблизу наймальовничіших місць. Ще одним варіантом є закинуті будиночки в горах. Їх використовують рятувальники та мандрівники, аби переночувати вночі чи перебути негоду. Зручностей у таких будиночках немає, проте є дах над головою та своєрідна гірська атмосфера.
  3. Харчування. Обмежитися повністю всім безкоштовним, на жаль, не вийде (хоча, тут вже як повезе). Проте, суттєво зекономити дозволять власне місцеві мешканці. Не бійтеся купляти у них продукти чи навіть напрошуватися на питомо прикарпатське частування. Місцеві люди дуже добрі й радо приймають гостей. А от віддячити за гостину можна власною працею – прибрати в домі, наколоти дров, допомогти з худобою тощо.

Важливо: не слід напрошуватися й бути геть наглим. Ввічливий підхід до кожного та відкритість дозволять не лише зекономити, але й нажити нових друзів!

А от на чому не вдасться економити, так це – розваги та етнічні речі, які на Прикарпатті можна купити на кожному кроці.

Як бачимо, Прикарпаття і справді вражає. Особливо, якщо повністю зануритися в атмосферу гір, наїдків та краси. Як ми уже зазначали, економити тут можна і навіть треба. Так ви не лише отримаєте новий та незвичний досвід, але й можете нажити хороших друзів на все життя.