П’ятниця , 03.05.2024

2,3 проміле: у Тернополі водій “Chery Amulet” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 10 лютого 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21:30, на проспекті Злуки патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Chery Amulet”. Причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним – 2,3 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій Chery не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Chery Amulet” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Почапинцях п’яний водій “Ніссану” скоїв ДТП і отримав за це 17000 грн штрафу