Вівторок , 30.04.2024

На Збаражчині п’яний водій БМВ заїхав у криницю

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 березня 2023 року у селі Гніздичне, що на Збаражчині. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Широка водій автомобіля “БМВ” не впорався з керуванням та здійснив наїзд на огорожу та криницю.

У результаті ДТП було завдано матеріальних збитків. Водій автомобіля перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,32 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Також цей чоловік 18 березня вчинив психологічне насильство щодо своєї дружини і за це на нього було складено іще протокол за ст. 173-2 КУпАП (домашнє насильство).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій БМВ визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Козові п’яний водій “Шевроле” в’їхав в огорожу агрофірми та отримав 17000 грн штрафу