Субота , 04.05.2024

Понад два проміле: у Підволочиську водій “Дачії” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 3 грудня 2022 року у смт. Підволочиську. Ввечері, близько 19:20, на вулиці Д. Галицького працівники поліції зупинили водія автомобіля “Дачія Логан”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків.

Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,05 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості пройти повторний огляд у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Дачії” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “Дачія Логан” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Понад два проміле: у Ланівцях водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу