Неділя , 28.04.2024

Псевдоволонтер видурив у жителя Теребовлі 183 тисячі гривень

183 000 гривень, які чоловік перерахував псевдоволонтеру на авто та дрон, – зникли. Потерпілий із заявою звернувся до правоохоронців.

Про це сьогодні, 27 жовтня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Зі слів жителя Теребовлі він мав намір придбати автомобіль та безпілотний літальний апарат для ЗСУ. Знайшов контакти чоловіка, котрий назвався волонтером. Незнайомець пообіцяв за вигідну ціну привезти з-за кордону все замовлене. Ще у вересні чоловік перерахував за товар 183 тисячі гривень, однак ні авто, ні безпілотника так і не дочекався. Разом з грошима зник і псевдоволонтер.

Потерпілий із заявою звернувся до поліцейських. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу.

Поліцейські вживають заходів, аби встановити особу зловмисника і застерігають краян не довіряти незнайомим особам. Якщо є потреба у придбанні товарів з-за кордону, краще зверніться до тих людей, корі мають добру репутацію, звітують про свою діяльність. Адже дуже часто за волонтерів видають себе ті, хто прагне нажитися, і не важливо якою ціною.

Читайте також:
У Тернополі затримали аферистів, які продавали позашляховики, завезені як гуманітарну допомогу для ЗСУ