Неділя , 28.04.2024

У Підволочиську водій “DAEWOO” отримав 40800 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксоване 21 січня 2023 року на автодорозі М-30 (Стрий – Ізварине) поблизу Романового Села. Ввечері, близько 23:00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “DAEWOO SENS”. Причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху.

Під час перевірки документів керманич “Деу” пред’явив тільки паспорт. Далі, пробивши по базі, патрульні з’ясували, що водійське посвідчення у нього вилучене і подібне порушення чоловік вчиняє повторно протягом року.

Окрім цього у водія “Деу” були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки транспортного засобу категорично відмовився, також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій DAEWOO не визнав своєї провини. Пояснив, що їхав із села Галущинці у Романове Село і патрульні його зупинили начебто через те, що він не увімкнув покажчик повороту. Водій запевнив, що вмикав покажчик повороту і автомобіль був справний, а  версія поліцейських є надуманою і безпідставною. Відтак, зупинка була незаконною, а тому були відсутні причини для складання адмінпротоколів.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі і відеозапис з місця події, суддя прийшов до висновку, що провина водія доведена у повному обсязі.

Отож, у підсумку Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “DAEWOO SENS” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Читайте також:
Три проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати