Субота , 04.05.2024

У Тернополі водій “Жигулів” випив горілки після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 лютого 2023 року у місті Тернополі. Близько 12:30, на вулиці Громницького водій автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”) проявив неуважність та допустив зіткнення із припаркованим біля житлового будинку автомобілем “Рено Меган”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальним збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події – чоловік пішов додому і до приїзду поліцейських ще встиг випити 100 грамів горілки. Принаймні про вживання алкоголю після ДТП він сам повідомив правоохоронців.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після зупинки на вимогу поліцейського до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій не погодився із цим покаранням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
Понад три проміле: у Чорткові водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу