Понеділок , 29.04.2024

У Тернополі виявили нелегальний пункт обміну валют

Нещодавно під час проведення фактичної перевірки фахівці обласного управління податкового аудиту ГУ ДПС виявили у Тернополі нелегальний пункт обміну валют. 

Про це інформують у прес-службі ГУ ДПС у Тернопільській області. 

Особою, яка здійснювала валютні операції, не було надано дозвільних документів, які б підтвердили законність такої діяльності. Окрім того, під час аналізу інформації, яка є наявною у відкритих джерелах, встановлено, що про вказаний пункт обміну іноземної валюти відсутні відомості в реєстрі пунктів обміну іноземної валюти, запровадженого з 1 січня 2023 року на виконання вимог Закону України Про внесення змін до Податкового кодексу України.

Після цього було здійснено виклик працівників поліції, яким повідомлено про незаконну діяльність пункту обміну валют, для вжиття відповідних заходів.

Як зазначають у прес-службі обласного управління ДПС, це не перший випадок виявлення незаконних обмінників валют. Цього року вже складено два протоколи за здійснення валютно-обмінних операцій без реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності. 

Головне управління ДПС у Тернопільській області наголошує, що з метою уникнення штрафних санкцій господарську діяльність необхідно здійснювати згідно з нормами законодавства України, що забезпечить відповідний комфорт у бізнесі, прибутки та вчасно сплачені податки.

Читайте також:
Униз і вгору. Як зміняться ціни на продукти в Україні