Субота , 04.05.2024

Як правильно доглядати за кухонною плитою

Будь-яка кухонна техніка матиме охайний вигляд, якщо за нею своєчасно доглядати. Особливої уваги потребує плита. На неї осідає пил, збігає їжа, розбризкується жир, залишаються сліди від пальців.

Якщо своєчасно не виводити плями, вони накопичуються, засихають і погано очищуються. Особливо це стосується важкодоступних місць, таких як з’єднання елементів, ручки керування. Навіть якщо ви готуєте охайно, у вас ніколи не збігає молоко, й жир не летить з пательні навсібіч, усе одно рано чи пізно поверхня плити вкривається випарами. Але якщо користуватися деякими хитрощами, кухонна техніка завжди матиме чистий вигляд. Дізнатися про них потрібно ще до того, як купити кухонну плиту.

Закривайте посуд кришками

Під час приготування страв каструлі, пательні потрібно накривати кришками. Таким чином ви затримаєте жирові випаровування, і вони не зможуть розповсюдитися варильною поверхнею. До того ж кришки не є перепоною для випаровування рідини. На деяких із них із цією метою зроблено спеціальні отвори.

Використовуйте посуд відповідно до потреб

Каструлі, пательні мають відповідати об’єму страви, який вам потрібно приготувати. У маленькій каструлі не вийде зварити борщ на велику сім’ю. Чим більше ви покладете в неї інгредієнтів, тим вище шанс, що після закипання частина з них опиниться на поверхні. Краще, якщо посуд буде трішки більшим, ніж потрібно, виготовлений із відповідних матеріалів. Якщо є потреба приготувати картоплю фрі, пиріжки, смажені у великій кількості олії, не варто заміняти фритюрницю низькою пательнею.

Захищайте поверхню плити килимком

Кухонна плита залишиться чистою навіть після приготування святкової вечері на велику кількість гостей, якщо скористатися захисним килимком. Матеріалом виготовлення виробу може бути тефлон або інший термостійкий матеріал, якому не страшні бризки жиру, високі температури, вогонь. Стелити їх потрібно під решітку, попередньо прорізавши отвори для пальників. Деякі виробники пропонують килимки з готовими отворами. Але потрібно дивитися, щоби вони були сумісні з вашою плитою.

Використовуйте складані панелі

Такі засоби є в магазинах із корисними дрібницями. Замовити їх можна також на сайті Алло у Львові. Щоб якомога менше часу витрачати на прибирання, варто придбати аксесуар разом із плитою. Складані панелі стійкі до температур. Вони запобігають потраплянню бризок на панель управління й сусідні з плитою поверхні, захищають користувачів від випадкових опіків.

Зробіть захист із фольги

Засіб для запікання дає змогу створити тимчасовий захист для поверхні плити самостійно. Для цього потрібна фольга, циркуль, лінійка, кухонна губка. У матеріалі потрібного розміру треба зробити отвори для конфорок, після чого розмістити його на варильній поверхні й розгладити м’яким боком губки.