П’ятниця , 18.10.2024

2,5 проміле: у Підволочиську водій фури за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який керував вантажним автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини ТернопільщиниЯк зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 грудня 2022 року на автодорозі Стрий – Ізварине поблизу Підволочиська. Працівники поліції зупинили водія вантажного автомобіля “Рено Магнум”, який порушив правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича фури явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 2,52 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Підволочиський районний суд.

У судове засідання водій вантажівки не з’явився, але перед цим на адресу суду подав клопотання про закриття провадження щодо нього. Чоловік зазначив, що протокол на нього складено незаконно та безпідставно. Мовляв, працівники поліції зупинили його безпідставно і відповідно всі їхні подальші дії були незаконними.

Однак, у рапорті поліцейського було зазначено, що водій вантажівки порушив вимогу дорожнього знаку “стоп-контроль”, здійснивши проїзд не зупинившись, що й стало причиною його подальшої зупинки.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “Рено Магнум” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Понад два проміле: у Кременці водій позашляховика за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу