Неділя , 05.05.2024

Дитяче ліжко в інтер’єрі: як вибрати ідеальний варіант?

Ліжко для дитини є найважливішим і необхідним предметом, який купується з перших днів його життя. Окрім комфорту дитяча постіль має бути прикрасою дитячої та гармонійно вписуватися в її інтер’єр.

Як підібрати найкращий виріб для сну вашому чаду, щоб він експлуатувався тривалий час та став єдиним цілим з обстановкою кімнати. Розберімось разом.

Головні фактори вибору

Дитяче ліжко має відповідати низці вимог, таких як:

  • безпека;
  • функціональність;
  • форма та конструкція;
  • естетично привабливий зовнішній вигляд.

Саме від таких параметрів залежить зручність хлопчика або дівчинки та те, як виглядатиме приміщення, де планується встановлювати меблі для сну.

Визначаємося зі стилем

Лідером серед обстановок дитячих ліжок є лаконічний скандинавський стиль. До того ж такий інтер’єрний жанр переживає спалах популярності та повсюдно завойовує своїх шанувальників. Хоча деякі батьки воліють купувати вироби у фантазійному стилі або меблі спрямованості хай-тек. Дизайн ліжка – вибір суто особистий, але якщо малюк переріс п’ятирічний вік – не забудьте запитати про особисті уподобання свого сина чи доньки.

Конструктивні особливості

Одним з головних параметрів вибору ліжка є вік дитини. Правильно зібраний каркас стає запорукою довговічності виробу і можливістю адаптуватися під відповідний етап розвитку вашого чада.

Зрозуміло, що для новонародженого першим ліжечком стає модель для новонароджених, так звана колиска, в якій малюк росте. Але після міри підростання дитини конструкція трансформується. Тому розрізняють:

  1. Вироби для дітей від 3-х до 5 років, які зазвичай являють собою стандартні прямокутні варіанти з розмірами 60х120 см і наявними захисними бортиками.
  2. Моделі для дітей віком від 5 років вимагають змін, оскільки хлопчики та дівчатка інтенсивно ростуть, змінюються їх навички та потреби. Залежно від моделі класичними вважаються ліжка 70х160 см, які можуть доповнюватись вбудованими шафками або іншими модульними меблями.
  3. Конструкції для дітей віком від 11 років (підліткові ліжка) мають практично “дорослі” розміри 90х190 см і є односпальними модифікаціями.

Але найбільш популярними та практичними є двоспальні ліжка, що обирають сім’ї, в яких є більше, ніж одна дитина Такі меблі дозволяють знаходитися на них відразу двом відпочивальникам і чудово економлять місце в кімнаті.

Додаткові нюанси

Для  грамотної  організації простору приміщення рекомендується купувати дитячі ліжка з висувними ящиками та нішами. Наявність таких відсіків дасть можливість для зберігання постільної білизни, іграшок та інших дрібних речей.

Ліжко для дитини – це важлива деталь обстановки будь-якої спальні. Тому вибравши правильний варіант можна створити затишну дитячу зону, яка стане особистим простором вашого чада і відмінно згармоніюється з інтер’єром.

За матетеріалами: Soloha.ua