Субота , 04.05.2024

Електрична рокла: як обрати і де купити?

Електричні палетні візки виробництва SBRobotics можуть використовуватися як на невеликих складах, так і у великих логістичних центрах, що працюють 24/7.

Українська фірма SBRobotics займається виготовленням електричних візків вантажопідйомністю від 1200 кг до 2000 кг, які впораються з будь-яким завданням у вашій компанії.

Залежно від потреб електричні візки можуть працювати від різних типів акумуляторів (кислотних, гелевих або літій-іонних).

Крім того, електричний візок може бути оснащений такими зручностями, як:
1. додаткові опорні колеса;
2. додаткова батарея;
3. зовнішній випрямляч або, наприклад, режим «черепаха», який дозволяє керувати електричним візком з дишлом у вертикальному положенні.

Електричний палетний візок

Електричний палетний візок (електрична рокла) – це пристрій, призначений для транспортування піддонів та інших незвичайних вантажів усередині складів, виробничих цехів, розподільних центрів та інших місць, де потрібна ефективна внутрішня логістика.
З технічним прогресом електричні візки наблизилися до розмірів класичних ручних візків. Цей факт робить електричні палетні візки у всіх можливих випадках ідеальними наступниками ручних візків. Ці пристрої можна використовувати як на великих складах, так і на вантажних ліфтах, де робочий простір дуже обмежений.

На що варто звернути увагу перед покупкою електричного візка?

Зараз на ринку складського обладнання представлено багато моделей електричних візків. На самому початку вибір може здатися складним, але після ознайомлення з найважливішими елементами, на які варто звернути увагу, рішення про вибір палетного візка має бути набагато легшим.

1. Вантажопідйомність.
Перший критерій, на який слід звернути увагу при виборі електричного візка, це його вантажопідйомність (номінальна вантажопідйомність). Стандартно електричні палетні візки мають вантажопідйомність від 1000 кг до 2000 кг. Цей діапазон (до 2 тонн) дозволяє перевозити більшість вантажів, що зберігаються на піддонах.

2. Акумулятор.
Вибираючи електричний візок, зверніть увагу на тип акумулятора, яким він оснащений. Акумулятор є ключовим елементом електричного візка, який впливає на час роботи та експлуатаційні витрати. На ринку доступні три види акумуляторів: свинцево-кислотні, гелеві та літій-іонні. Батареї першого типу, тобто свинцево-кислотні, є найстарішим типом акумуляторів, які вимагають частого обслуговування (відносно великих фінансових вкладень) і характеризуються тривалим часом заряду (від 8 до 10 годин). Другий тип акумуляторів, гелеві, не потребують обслуговування і також характеризуються тривалим часом зарядки (близько 8 годин). Третій і найновіший вид блоків живлення – це літій-іонні акумулятори. Даний тип акумуляторів не вимагає ніякого обслуговування і характеризується дуже швидкою зарядкою – від 1 до 3 годин.

З точки зору клієнта, найвигіднішим варіантом зазвичай є електричні візки, оснащені літій-іонними акумуляторами. Новітні технології, відсутність витрат на технічне обслуговування, найкраща ефективність, привабливі ціни – через ці фактори на ринку складського обладнання все важче знайти візки, що працюють від старих акумуляторів.

3. Подолання нерівностей.
Якщо електричний візок буде використовуватися тільки на гладкій і однорідній поверхні, то в більшості випадків підійдуть візки з будь-якими типами коліс і роликів. Однак, якщо коляска буде використовуватися для періодичних робіт в місцях з неідеально рівними поверхнями, варто звернути увагу на розмір ведучого колеса. Чим більше ведуче колесо, тим більше можливість долати нерівності. Крім того, якщо електричний візок буде транспортувати великі вантажі або вантажі з нерівномірним розподілом ваги, варто звернути увагу на додаткові опорні колеса, які істотно впливають на стійкість пристроїв.

Де придбати електричні візки

SBRobotics – це передова українська компанія, яка займається виготовленням та модернізацією складського обладнання. На конвеєрі у виробництві компанії перебувають в тому числі і електричні палетні візки. Уся продукція компанії високої якості і доступна за ціною. Тож не вагайтесь у виборі!