П’ятниця , 03.05.2024

На Лановеччині п’яний водій “Рено” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 22 листопада 2022 року у селі Вишгородок, що на Лановеччині.

Ввечері, близько 18:30, на вулиці Центральній водій легкового автомобіля “Рено 19” не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечного бокового інтервалу та під час зустрічного роз’їзду допустив зіткнення з автомобілем “Альфа Ромео”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події і, як згодом виявилося, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судій водій “Рено” не визнав своєї провини, стверджував, що автомобілем керував не він, а інша особи. Втім, суд не прийняв до уваги ці твердження, оскільки вони були спростовані іншими матеріалами справи.

Відтак, у підсумку Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “Рено 19” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень.

Провадження у справі за ст. 124 і ст. 122-4 КУпАП суд постановив закрити у зв’язку із закінчення строків притягнення до відповідальності, а за порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
2,4 проміле: у Кременці спіймали та покарали штрафом нетверезого водія “Шкоди”