Середа , 08.05.2024

Одноразові медичні маски: види та особливості використання

Головне призначення медичної маски – захист від зараження небезпечною інфекцією чи вірусом, які передаються повітряно-крапельним шляхом.

Засоби індивідуального захисту здатні знизити ймовірність захворювання та уберегти оточення від розповсюдження шкідливих хвороб. Сучасні одноразові маски широко використовуються у медичних закладах, на виробництві, у косметології, побуті та інших галузях.

Конструкційні особливості

Найбільший попит мають тришарові одноразові маски. Захисні вироби виготовляють з екологічних, гіпоалергенних матеріалів зі спеціальними властивостями. Верхній край має гнучку дротову вставку, яку треба акуратно притиснути до перенісся. Це забезпечує щільне прилягання виробу до обличчя. З боків для забезпечення фіксування маска облаштована еластичними завушними петлями, виготовленими з гіпоалергенного матеріалу. Унікальна гофрована конструкція виробу розтягується, прикриває обличчя від перенісся до підборіддя. Потрібна форма утримується протягом усього часу використання захисного засобу та забезпечує комфортне носіння.

Види одноразових масок

В залежності від структурних особливостей та призначення засоби індивідуального захисту поділяються на такі типи:

  • процедурні тришарові маски з нетканого матеріалу. Виріб призначений для разового використання без особливих вимог до стерильності. Верхній та нижній шар виробляють з нетканого легкого спанбонду. Матеріал приємний на дотик, характеризується чудовими гідрофільними та повітропровідними властивостями. Внутрішній шар виконують з мікропористого фільтрувального мельтблауну;
  • хірургічні спеціальні маски – чотиришарові стерильні маски, які крім зовнішніх шарів та фільтрувальної поверхні, мають шар для захисту обличчя від потрапляння біологічної рідини. Стерильні вироби зазвичай використовують в дослідницьких лабораторіях та операційних.

Виробники пропонують засоби індивідуального захисту у різній колірній гамі. Кольорові маски гіпоалергенні та безпечні для організму. Крім захисту, такі вироби позитивно впливають на настрій людини.

Ефективність від використання масок залежить від їх правильного застосування та дотримання правил утилізації. Носіння захисних засобів є частиною профілактичних заходів, що обмежує поширення інфекцій. Для підвищення рівня захисту не забувайте виконувати гігієнічну обробку рук та намагайтеся не торкатися руками носа та рота.

Різноманітність медичних масок постійно зростає та доповнюється новими моделями. На вартість впливає декілька параметрів, серед яких розмір, матеріал та вид виробу. Практичним рішенням буде придбати маски оптом, від виробника Chila.ua за доступними цінами. Широкий асортимент якісної продукції дозволяє зробити вибір, що відповідає індивідуальним потребам.