Неділя , 28.04.2024

У Козові водій “Мерседесу” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 лютого 2023 року на автодорозі М-30 Стрий – Ізварине. Поблизу селища Козова водій легкового автомобіля “Mercedes-Benz 200” не врахував дорожньої обстановки, проявив неуважність та з’їхав на узбіччя.

А далі автомобіль злетів у кювет та перекинувся на дах.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а також було пошкоджено стовпець огорожі.

На щастя обійшлося без травмованих – ані водій, ані його пасажирка ушкоджень не отримали.

Керманич легковика мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz 200” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки той ніколи не отримував водійського посвідчення.

Читайте також:
У Кременці водій “Форда” за нетверезу ДТП отримав 17000 грн штрафу