Субота , 27.07.2024

У Тернополі водій “Форда” пив горілку після скоєння ДТП. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 5 травня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 19:30, на вулиці Текстильній поблизу торгового центру “Подоляни” водій автомобіля “Форд Фокус” під час руху заднім ходом не впевнився у безпечності свого маневру та допустив зіткнення з автомобілем “Volkswagen Crafter”, який стояв нерухомо.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Форда” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 0,47 проміле алкоголю, при допустимих 0,2 проміле. Керманич з отриманим результатом погодився і відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

Пояснив, що вживав алкогольні напої, а саме горілку, уже після вчинення ДТП.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні водій “Форда” визнав свою провину у вчиненні зазначених порушень.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Форд Фокус” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Почаєві водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу