Четвер , 02.05.2024

У Тернополі водій “Славути” за їзду “під кайфом” отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 21 квітня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:50, на вулиці 15 Квітня патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: почервоніння обличчя, порушення координації рухів, звужені зіниці, які не реагують на світло.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Тернопільський міськрайонний суд.

У судове засідання водій “Славути” не з’явився, причину неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
На об’їзній Тернополя водій легкового авто врізався у вантажівку