Неділя , 28.04.2024

У Тернополі водійка “Тойоти” за п’яну їзду отримала 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка повторно протягом року керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 лютого 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Замковій патрульні поліцейські зупинили водійку автомобіля “Тойота Королла”, яка порушувала правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів у кермувальниці були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовилася, чим порушила п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше ця водійка уже притягувалася до відповідальності за нетверезу їзду. Тому цього разу на не склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні жінка своєї провини не визнала.

Втім, дослідивши матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що провина водійки “Тойоти” доведена в повному обсязі. Отож, у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “Тойота Королла” визнати винною у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Почаєві водій “Пежо” попався п’яним поліції і отримав 17000 грн штрафу