Вівторок , 14.05.2024

Драгер зашкалив: у Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

проміле, драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 червня 2023 року у місті Тернополі. В обідню пору, близько 13:30, на перехресті проспекту Злуки і вулиці Чубинського водій автомобіля “Фольксваген Джетта” не дотримався безпечної дистанції руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Туран”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Джетти” перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння. Драгер показав результат “^^^”, що перевищує діапазон вимірювального приладу.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

При автоматичному розподіл справ протоколи потрапили до різних суддів, тому кожен із них розглядали окремо.

У судових засіданнях водій автомобіля “Фольксваген Джетта” визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

А також суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім двох штрафів порушник ще двічі має сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також:
У Кременці п’яний водій потрапив у ДТП і отримав 17000 грн штрафу