Неділя , 05.05.2024

Лікування алкоголізму – абстинентний синдром, терапія, ліки

Алкоголізм – це захворювання, що супроводжується психічною та фізичною залежністю від спиртних напоїв.

лікування алкоголізму

Психологічна залежність викликає сильну потребу вживати алкоголь, що найчастіше призводить до поліпшення самопочуття. Фізична залежність проявляється як підвищена толерантність до алкоголю або втрата контролю над кількістю спожитого алкоголю.

Алкоголізм призводить до збою в роботі організму, що може призвести до погіршення здоров’я і навіть смерті. Тому проблему залежності від алкогольних напоїв слід не задавнювати, а якомога швидше звернутися за допомогою https://rehab.net.ua/uk/likuvannya-alkogolizmu/ до фахівців.

Симптоми алкоголізму

Людина, залежна від алкоголю, зазвичай п’є наодинці, приховуючи це від інших. Буває й так, що люди тягнуться до алкоголю на роботі і починають випивати з самого ранку. У випадку з алкоголізмом можна говорити про специфічні симптоми, які можуть свідчити про залежність.

По-перше, це потяг до алкоголю, який посилює сильну потребу пацієнта пити. Навіть короткі перерви у вживанні алкоголю викликають дискомфорт.

Другий, більш серйозний симптом – це абстинентний синдром. Перерви в прийомі алкоголю можуть викликати порушення артеріального тиску і серцевого ритму, головний біль, тремтіння, нудоту, блювоту, діарею, пітливість, підвищену чутливість до звуків, дратівливість, порушення сну і тривожність.

Якщо залежна людина знову починає вживати алкоголь, це відновлює нормальну роботу організму. Додаткові симптоми включають порушення контролю над алкоголем і підвищену толерантність до алкоголю.

У першому випадку у залежної людини виникають серйозні проблеми з припиненням вживання алкоголю, а в другому випадку вона повинна вживати більші дози алкоголю, щоб сп’яніти. Останнім симптомом, який найчастіше безпосередньо впливає на сім’ю залежної людини, є концентрація життя навколо алкоголю. З часом симптоми алкоголізму посилюються, а деградація стає все більш серйозною.

Лікування алкоголізму – методи

Лікування алкоголізму – це довготривалий процес. Будь-хто може скористатися професійною допомогою на будь-якій стадії залежності. Клініка Rehab надає весь спектр послуг у цій сфері медицини – від початкових проблем до важких випадків алкоголізму.

Лікування алкоголізму проводиться амбулаторно або в закритому стаціонарі. Для лікування залежності використовують також психотерапію або фармакологічні препарати.Перший шлях, яким варто скористатися для лікування алкоголізму, – це відвідати наркологічний центр.

Лікарські засоби найчастіше використовуються для лікування абстинентного синдрому, який виникає під час алкогольної абстиненції. Це пероральні або внутрішньовенні препарати, спрямовані на зволоження організму, вітамін В1 і бензодіазепіни, які мають заспокійливі, протисудомні, седативні та снодійні властивості.

Іноді використовуються інші препарати, найчастіше в поєднанні з психотерапією.При лікуванні алкоголізму також застосовуються препарати, що знижують ейфоричний ефект алкоголю і послаблюють бажання вжити алкоголь.