Понеділок , 29.04.2024

Майже три проміле: у Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” не помітив припаркованої вантажівки

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 11 червня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Симоненка водій автомобіля “Фольксваген Джетта” не дотримався безпечного бокового інтервалу, проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Івеко”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Фольксвагена” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,96 проміле алкоголю, що майже в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під дією лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Фольксвагена” свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Новорічну ніч комендантська година триватиме відповідно до графіку