Субота , 04.05.2024

Оригінальні предмети з арматури, виготовлені своїми руками

Арматура широко використовується при різних будівельних роботах. Але окрім цього з неї реально власноруч виготовити цікаві вироби, які здатні вразити оточуючих своїм унікальним зовнішнім виглядом.

Включивши уяву та винахідливість, можна створити унікальні предмети, які будуть використовуватися в домашньому побуті, або дизайні присадибної ділянки. Пропонуємо кілька ідей саморобок, створених з арматури.

альтанка

Альтанка з арматурних прутків

Матеріалом для альтанки стане сітка основою якої є арматура 8 або 6 мм та розміром клітинки від 25х25 мм й вище. Створення домашнього павільйону відбувається в декілька стадій:

  1. “Кроїння”. За допомогою болгарки розрізають, готову сітку, для стін та дверей конструкції. Взявши ще одну сітку, вирізають дах, який до того ж можна зробити з дерев’яних брусків, які покривають будь-яким покрівельним матеріалом.
  2. Приготування місця для встановлення. Перед монтажем конструкції розмічають майданчик, де її планують встановити, після чого риють не глибокий котлован. Для результативності відступу талих та дощових використовують пісок та щебінь. Спочатку засипають невеликий шар піску, потім зверху щебінь завтовшки 10-15 см і все ретельно утрамбовують.
  3. Встановлення. Приготовлені бічні панелі монтують на основу та кріплять між собою вільними кінцями арматури. У кутах конструкції розміщують розкоси, які фіксують м’яким дротом.

Завершальним етапом будівництва стане навішування дверного полотна з арматурної сітки, та закріплення до стрижнів передньої стінки.

Предмети сучасного декору та меблі

Одним із найпопулярніших напрямків у нетрадиційному застосуванні арматури є створення предметів меблів та аксесуарів інтер’єру. З арматурних прутів можна виготовити:

  • стільці на високих ніжках;
  • стелажі;
  • дверні ручки;
  • декоративні гачки та вішалки.

Світильник у стилі лофт

Обрізки арматури чудово підійдуть для виготовлення футуристичного світильника. Зварені у формі сфери прути чудово впишуться в ультрасучасні інтер’єри. Через свою не малу вагу світильник краще прикріплювати до стелі ланцюгом, який гармонійно доповнить стилістику приміщення.

Габіони своїми руками

Фанатам облаштування садових ділянок пропонуємо виготовити габіони – композиції, чохлом яких є металева каркасна сітка. виготовлена з арматури. Наповнювачами тут виступають камінь, щебінь, бита цегла чи бетон. Використовують габіони на особистий розсуд, але найчастіше за їх допомогою:

  • оформляють дизайн ділянок;
  • зонують прибудинкову територію;
  • обробляють багаторівневі переходи.

Також габіонами часто облицьовують клумби, газони та фонтани.

Як бачимо, арматуру можна використовувати не лише у будівельній справі. Володіючи фантазією, терпінням та мінімальним набором інструментів, арматурні стрижні можна перетворити на унікальні шедеври, створені своїми руками.

Щоб створити, неперевершені речі, рекомендуємо замовити металеву арматуру на сайті партнера статті.