Четвер , 09.05.2024

Пусковий конденсатор для двигуна: як обрати і де купити

Пускові конденсатори є конструктивними елементами різних типів двигунів. Вони забезпечують миттєвий запуск електричного пристрою, який одночасно потребує великої кількості електроенергії.

конденсатори

Все це можливо завдяки тому, що пуско-робочий конденсатор має здатність накопичувати і зберігати певний електричний заряд.

Конденсатори пускові – види

У продажі є пускові конденсатори різної конструкції і ємності, що означає їх використання в конкретних типах двигунів. Те, де даний пусковий конденсатор працюватиме найкраще, залежить не лише від його ємності, але й від інших параметрів, таких як: поляризація, послідовний і паралельний опір, напруга пробою, температурний діапазон, у якому він може працювати, і ступінь мініатюризації.

За конструкцією пускові конденсатори поділяються на:
1. керамічні;
2. алюмінієві;
3. танталові;
4. полімерні;
5. надвисоковольтні;
6. моторні.

Чи використовується даний конденсатор для роботи чи запуску, зазвичай визначається його ємністю та потужністю.

Як вибрати пусковий конденсатор

Пусковий конденсатор повинен відповідати двигуну за своєю ємністю і величиною живлення пускової фази, а також способом кріплення.Для правильної роботи обладнання необхідно не тільки справність пускових конденсаторів двигуна, але і правильно підібрані їх параметри. У каталозі компанії Tenhouse представлені пристрої різних розмірів, способів кріплення та потужності. Завдяки цьому ви точно знайдете відповідний елемент для своїх двигунів та зможете купити конденсатор за доступну ціну. Всі пристрої, які є в асортименті магазину, походять від перевірених компаній, що гарантує їх високу якість.

Щоб дізнатися, якими параметрами повинні володіти пускові конденсатори двигуна для підходу до конкретних пристроїв, зазвичай досить ознайомитися з рекомендацією виробника. Вони розташовані на паспортних табличках. Однак, якщо ви не впевнені, який пусковий конденсатор двигуна вибрати, ви також можете зв’язатися з менеджерами інтернет-магазину Tenhouse. Співробітники допоможуть підібрати пристрій, який буде відповідати вашим потребам.

Пусковий конденсатор – як підключити?

Щоб якісно підключити пусковий конденсатор до двигуна, необхідно мати базові знання про будову двигуна та його роботу. Як правило, двигуни оснащені спеціальною пусковою обмоткою, до якої підключається конденсатор. Найпростіший спосіб – просто замінити зламаний конденсатор двигуна на новий. Потім слід акуратно демонтувати старий елемент і встановити новий.

Необхідно встановити пусковий конденсатор, рекомендований виробником двигуна. Інакше ми можемо його пошкодити. При необхідності заміни краще всього перевірити маркування старого конденсатора і придбати елемент з такими ж параметрами і типом.

Якщо не дуже розбираємося в питанні пускових конденсаторів для двигунів, то при їх придбанні варто звернутися за консультацією до фахівця. Незважаючи на те, що це не дорога деталь, встановлення неправильного конденсатора може призвести до поломки пристрою. Тому краще завжди запитувати, чи підійде обраний нами тип конденсатора і його потужність для даного двигуна.