Субота , 27.07.2024

У Бережанах п’яний водій “Опеля” в’їхав в електричну опору і нічого йому за це не було

Бережанський районний суд розглянув справу щодо водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і при цьому мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у судових матеріалах, подія трапилася 14 квітня 2023 року у місті Бережани. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Рогатинській водій автомобіля “Опель Комбо” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП опора та автомобіль отримали механічні ушкодження, а пасажирка авто – незначні тілесні ушкодження.

Водій “Опеля” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Але до покарання справа не дійшла, оскільки було суттєво порушено процедуру притягнення водія до відповідальності. Зокрема, протоколи були складено тільки через два тижні після виявлених порушень.

У результаті ДТП пасажирка авто отримала тілесні ушкодження.

Тому поліцейські спочатку мали б зареєструвати кримінальне провадження, провести перевірку за фактом ДТП і закрити провадження на основі того, що травми пасажирки виявилися легкого ступеню тяжкості. Далі на основі постанови про закриття кримінального провадження мали б бути складені адмінпротоколи.

Але усі ці нюанси були упущені і вийшло так, що на водія просто через два тижні після виявлених порушень склали адміністративні матеріали.

Відтак, через порушення процедури притягнення до відповідальності Бережанський районний суд постановив закрити провадження за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Опель Комбо”.

Читайте також:
У ДТП поблизу Тернополя загинув пішохід