Понеділок , 29.04.2024

У Борщеві водій скутера за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

скутер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 квітня 2023 року у місті Борщеві. В обідню пору на вулиці Петлюри працівники поліції зупинили водія скутера “Вайпер” за порушення правил дорожнього руху – керував транспортним засобом без державного номерного знаку.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат позитивний – драгер показав 1,15 проміле алкоголю, що майже в 6 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія скутера “Вайпер” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
Понад три проміле: у центрі Тернополя п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу