Вівторок , 07.05.2024

У Кременці водій за вживання алкоголю після смертельної ДТП отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після дорожньої транспортної пригоди за його участі.

ДТП Кременець

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 листопада 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 20:40, на вулиці Вишнівецькій водій автомобіля “SAAB” проявив неуважність, не відреагував на зміну дорожньої обстановки та допустив наїзд на пішохода, який лежав на проїжджій частині дороги, і після цього залишив місце події.

У результаті ДТП пішохід загинув на місці події. Водія розшукали і виявилося, що він перебуває у стані сп’яніння. Результат огляду – 1,59 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

За фактом події відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого), за  ч. 1 ст. 135 ККУ (завідомо залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані), а також склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної вимоги поліцейського про зупинку).

Згодом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ закрили у зв’язку з відсутністю складу порушення в діях водія, а натомість на нього склали ще два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП).

Кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 ККУ також закрили. Причиною цьому стала відмова потерпілої від обвинувачення.

А за вчинення адмінпорушень Кременецький районний суд призначив водієві два покарання. Два протоколи за ст. 124 і ст. 122-4 суд об’єднав в одне провадження, постановив водія автомобіля “SAAB” визнати винним і призначив його покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

Окремою справою суд розглянув протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП, постановив водія автомобіля “SAAB” визнати винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Обидві постанови уже набрали законної сили.

Читайте також по цій темі:
У Кременці внаслідок ДТП загинув 60-річний чоловік