Понеділок , 29.04.2024

2,4 проміле: у Почаєві водій “Фіату” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 травня 2023 року у місті Почаєві. Вранці, близько 07:00, на вулиці Лосятинській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фіат Добло”.

Причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху – водій їхав, не пристебнувшись ременем безпеки.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 2,44 проміле алкоголю, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справі за відсутністю складу порушення. Переконував, що поліцейські зупинили керманича безпідставно та грубо порушили процедуру огляду на стан сп’яніння.

Втім, суддя не прийняла до уваги ці аргументи, адже до матеріалів справи було додано копію постанови про притягнення водія за порушення правил дорожнього руху, яке й стало причиною зупинки.

Відтак, у підсумку Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Фіат Добло” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі директора спиртзаводу не змогли покарати за п’яну їзду