Вівторок , 07.05.2024

Металеві вироби в дизайні інтер’єру

Інтер’єр — це обличчя дому. Через нього можна проявити свою індивідуальність та креативність.

Обираючи товари для дому з металу, можна задати певний напрямок в оформленні, стиль, зробити приміщення оригінальним та своєрідним. Як цього досягти за допомогою декору з металу — розповідаємо в даному матеріалі.

Чому популярні вироби з металу

Сьогодні використання металічних елементів в дизайні інтер’єру стає все більш популярним. Ця тенденція здобула поширення завдяки появі нових сплавів та технологічних рішень. Крім того, що метал дуже міцний, він надзвичайно пластичний. Він не обмежує уяву дизайнера й може набувати найрізноманітніших форм. Його визначальною особливістю є здатність гармонійного поєднання з іншими матеріалами. В таких комбінаціях виграшно виглядають як сам метал, так і дерево, скло, шкіра, пластик, текстиль.

декор з металу

Як метал використовується в сучасному інтер’єрі

Застосування металу в житлових приміщеннях надзвичайно поширене. З нього виготовляють елементи:

  • меблів для дому або вулиці;
  • обладнання;
  • декорування;
  • кухонних компонентів.

Таке різноманіття застосування ґрунтується на міцності матеріалу, стійкості до несприятливих умов, а також його оригінальному вигляді та можливості втілення креативних ідей.

В яких стилях інтер’єру використовується метал

Метал чітко асоціюється з сучасністю, тому його можна використовувати для оформлення приміщення в багатьох стилях, наприклад:

  • Метал ідеально підходить для індустріального стилю, де переважають такі матеріали, як цегла, бетон. Металеві меблі та аксесуари додадуть інтер’єру невимушений характер, зроблять його сучасним та інноваційним.
  • Металеві стелажі або металево-скляні столики гармонійно вписуються в скандинавський стиль, де переважають стримані кольори та прості геометричні форми.
  • Декоративні аксесуари з металу роблять інтер’єр елегантним, що можна використати для оформлення приміщення в гламурному стилі.
  • Використання металу доречне для створення інтер’єру у стилі лофт, якому притаманні унікальність та нетрадиційність форм.

Особливості металу роблять його використання універсальним для більшості стилістичних напрямків.

декор з металу

Як меблі з металу вписати в інтер’єр

Меблі з металу заслуговують на особливу увагу, оскільки вони надзвичайно міцні, довговічні та можуть підтримати певну стилістику простору. В інтер’єрі можуть використовуватись меблі, які відрізняються за фактурою, кольором та дизайном.

У спальнях та вітальнях виграшно виглядають меблі з простими геометричними формами та нейтральними відтінками, декорованими оригінальними елементами та деталями. Такі рішення є характерними для стилів модерн, індастріал або лофт. Для цих напрямків властиві відкриті конструкції, які надають приміщенню простір та легкість.

Особливості меблів з металу використовують для зонування площі. Метод візуального поділу кімнати на кілька зон актуальний для невеликих приміщень, коли на одній території гармонійно розміщуються зони відпочинку, вітальні та кухні.

Які елементи з металу можна використовувати при оформленні приміщення

Крім меблів, з металу виготовляються ​​різноманітні декоративні, оздоблювальні елементи та фурнітура. Особливо ефектно виглядають художні панно, які зображають природні мотиви. Також цікавий вигляд мають абстракції, які можуть підтримати стиль лофт чи модерн. Різноманітні товари з металу, представлені компанією Gruar, допоможуть втілити будь-які ідеї у створенні оригінального інтер’єру.