Середа , 01.05.2024

Понад 2 проміле: у Борщівській громаді поліцейські безпідставно зупинили п’яного тракториста

Борщівський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 червня 2023 року у селі Шупарка Борщівської міської громади. Ввечері, близько 19:00, працівники поліції зупинили водія мототрактора “DW160LXL”, який рухався без державних номерних знаків.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 2,11 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі водій відмовився. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік. Втім, в даному випадку обійшлося без покарання.

У судовому засіданні тракторист не визнав своєї провини. Пояснив, що поліцейські зупинили його безпідставно. Запитали чи вживав алкогольні напої, на що він відповів, що вживав день перед тим, а сьогодні тільки квас. Після цього тракторист пройшов огляд на стан сп’яніння і отримав результат у понад 2 проміле та відповідно адміністративний протокол.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що поліцейські зупинили тракториста без видимих на те підстав, а значить протокол про адмінпорушення в такому випадку не можу бути допустимим доказом.

І у підсумку Борщівський районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія мототрактора “DW160LXL” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
Подружжя з Тернопільщини судитимуть за незаконний збут тютюну