Субота , 27.04.2024

Понад 2 проміле: у Бучачі водій “BMW Х5” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 травня 2023 року у місті Бучачі. В обідню пору, близько 13:20, на вулиці Галицькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “BMW Х5”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі у встановленому законом порядку. Результат позитивний – 2,3 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів). А також за те, що зупинився не в тому місці, куди вказував поліцейський, склали протокол за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги про зупинку).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “BMW Х5” не з’явився. Натомість його адвокат направив до суду клопотання про закриття провадження за відсутністю складу порушень – мовляв поліцейськими було допущено ряд порушень та докази у справі є недостатніми.

Втім, дослідивши матеріали справи, суддя з аргументами захисту погодився лише частково і постановив закрити провадження у справі за ст. 122-2 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення. Водночас суддя постановив водія автомобіля “BMW Х5” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд постанову суду першої інстанції залишив без змін.

Читайте також:
У Тернополі відбудеться довгоочікуваний концерт Оксани Білозір