Вівторок , 07.05.2024

Що таке товарний облік та як його автоматизувати

Важливим етапом у діяльності торговельного підприємства є відкриття магазинів.

Власні точки мають і невеликі компанії, адже для цього достатньо знайти місце, сплатити оренду, оформити документи й найняти співробітників. Проте мало дочекатися першого постачання й покупок, адже потрібно налагодити облік товарів.

Навіть у невеликому магазині його регулярно ведуть, цим займається продавець або сам власник. В іншому випадку не вдасться контролювати рентабельність і відстежувати успішність вкладень. Ці процеси безпосередньо впливають на ефективність роботи кожного підприємства, тому не зайвим буде придбати програму для автоматизації.

облік товару

Як відстежувати асортимент на підприємстві

Компанії важливо отримувати оперативну й правдиву інформацію щодо виторгу та інших моментів на конкретній торговельній точці. Однією з обов’язкових повсякденних операцій є облік товару, за його допомогою зручно керувати рухом продукції в реалізації. Керівникові важливо знайти найменування та кількість виробів, що знаходяться на конкретному складі.

Для оформлення товарних операцій знадобляться первинні документи, зокрема касові чеки, видаткові й прибуткові накладні. Саму процедуру поділяють на два типи, вона буває сумовою та аналітичною. Перша передбачає розрахунок залишку шляхом віднімання суми виторгу від приходу. Далі використовують формулу Розрахунковий залишок – Фактичний залишок, щоб визначити нестачу.

Сумовий спосіб простий, але за його допомогою не вдасться точно визначити прибуток, контролювати ціни, оцінювати підставні товари (за наявності таких). Аналітична методика передбачає ведення інформації щодо продажів, закупівель, залишків окремо для кожного місяця. Під час приймання кількість має збігатися з тією цифрою, що вказана у накладній, отриманій від постачальника.

Як покращити процес і збільшити його ефективність

Для бізнесу, що працює у сфері торгівлі, дуже важлива швидкість. Якщо є можливість оперативно контролювати замовлення, показники продажів, бачити залишки й виконання планів, реально досягти успіху. Знаючи реальний стан по товарних залишках та продукції, що користується найбільшим попитом, керівник зможе завжди витримувати конкуренцію і лишатися на плаву.

USAP ONLINE – програма для автоматизації робочих процесів, створена на основі хмарних технологій. Достатньо спробувати тестовий період, а потім вибрати найкращий тариф із запропонованих, щоб автоматизувати роботу працівників. Сервіс особливо зручний для компаній із кількома магазинами у різних місцях, адже дає можливість різним працівникам заносити дані одночасно.

товарний облік

За допомогою потужної онлайн-платформи вийде використовувати ефективні й прості сучасні технології та інструменти. Це можливість для керівника:

  • автоматизувати процеси. Достатньо впровадити рішення на підприємстві, щоб значно прискорити й спростити облік товарів. У програмі можна здійснювати всі стандартні дії, від початкового введення інформації до створення звіту на її основі;
  • уникнути зайвих ризиків. Сучасне програмне забезпечення працює чітко й відповідно до налаштувань. Це дає можливість зменшити вірогідність помилки через людський фактор та збільшити правдивість готової інформації;
  • керувати запасами без проблем. Коли є можливість оперативно відстежувати кількість отриманого, проданого товару, компанія постійно оптимізує запаси. Актуальні дані допоможуть прийняти правильне рішення щодо придбання та наявності конкретної продукції;
  • отримувати аналізи та звіти. Вони доступні в електронному вигляді та зберігаються у хмарі, тому їх можна переглядати у різних точках світу, навіть під час відрядження чи подорожі. Актуальні відомості допоможуть прийняти правильні стратегічні рішення.

Користуватися програмою зручно й просто, для цього не потрібно окремо наймати технічних працівників. Онлайн-платформу можна об’єднати з іншим програмним забезпеченням, вона має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, із яким нескладно буде розібратися.

Як розширити можливості компанії

Для цього варто придбати й постійно використовувати USAP ONLINE. Запровадити новітній сервіс не означає відмовлятися від звичних програм, навпаки, ними можна користуватися як і раніше. Сервіс швидко інтегрується та надає багато нових можливостей для автоматизації робочих процесів.

Продукт стане гарним рішенням не тільки для великого, а й малого або середнього бізнесу. За допомогою бухгалтерії онлайн дуже просто вести товарний облік на різних точках не тільки торговельним компаніям, а й тим, хто працює у сфері послуг. Завдяки використанню хмари інформація завжди добре захищена від несанкціонованого доступу та доступна з будь-якого пристрою за наявності інтернету.