Понеділок , 29.04.2024

Три проміле: у Кременці водій фури за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 травня 2023 року на автодорозі М-19 Доманове – Тереблече. Поблизу Кременця працівники поліції зупинили водія вантажного автомобіля “MAN T6X 18.480”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку за допомогою приладу “Драгер”.

Результат виявився позитивним – 3,01 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння).

У судовому засіданні водій фури не визнав своєї провини. Пояснив, що фактично не керував автомобілем. Вживав алкогольні напої, перебуваючи у кабіні транспортного засобу. Алкоголь вживав у зв’язку з важкими сімейними обставинами.

Втім, на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських було зафіксовано факт керування автомобілем, його зупинку, то процедур проходження водія на стан сп’яніння.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “MAN T6X 18.480” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Теребовлі водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу