Середа , 08.05.2024

Центробіжні насоси: як працюють і де їх придбати?

Центробіжні насоси – це дуже широка категорія насосних пристроїв. У каталозі https://atlant-tm.com/nasosy-dlya-chistoy-vody/nasosy-centrobezhnye-cns-i-cnsg можна ознайомитися з повним переліком таких пристроїв.

насос ЦНС

Як видно з назви, це насоси оснащені відцентровим робочим колесом і одинарним або просторовим викривленням лопатей. Ця гідравлічна конструкція дає дуже конкретні та бажані переваги.

Центробіжні насоси та особливості їх використання

Специфічна конструкція відцентрових насосів робить їх надзвичайно універсальними пристроями, які можна використовувати в багатьох галузях промисловості. Використовуються як у домашньому господарстві, так і в будівництві, сільському господарстві, для технологічних потреб тощо. Вони незамінні, коли необхідно перекачувати рідини під високим тиском.

На ринку є відцентрові насоси, пристосовані для перекачування як чистої, так і забрудненої води, в тому числі стічних. Характерною особливістю цих насосів є те, що вони здатні забезпечувати значну висоту водяного стовпа, що особливо важливо при живленні великих установок – наприклад, зрошення, або при перекачуванні рідини з низької точки (наприклад, затопленого підвалу).

Як працює насос ЦНС?

Секрет високої ефективності центробіжних насосів полягає у значній швидкості обертання крильчатки, в яку центрально надходить рідина, а потім завдяки відцентровій силі викидається назовні. Схема роботи відносно проста: рідина швидко переміщується зсередини назовні робочого колеса між лопатями, що створює тиск і пригнічує рідину до свого приймача.

Особливу категорію відцентрових насосів становлять багатоступінчасті моделі. Вони використовуються для підвищення тиску в установці.  Для виготовлення відцентрових насосів використовуються різні матеріали в залежності від призначення пристрою.  Існують також істотні відмінності в типах використовуваних відцентрових робочих коліс. Від цього залежить призначення насоса.

Найважливіші переваги центробіжних насосів

Відцентрові насоси характеризуються в першу чергу високою ефективністю, тому їх рекомендують застосовувати там, де необхідний швидкий розподіл великої кількості води – наприклад, для будівельних цілей.

До інших переваг відцентрових насосів відносяться:
1. універсальність використання;
2. компактний дизайн;
3. стабільність роботи;
4. довговічність і висока надійність.

Застосування відцентрових насосів

Відцентрові насоси найчастіше застосовуються для спорожнення наземних і підземних резервуарів, осушення затоплених приміщень, відкачування стічних вод, відкачування води з природних водойм, колодязів, неглибоких водозаборів тощо.

Такі насоси використовуються в системах водопостачання житлових, господарських і корпоративних будівель, в протипожежних і каналізаційних системах і різного роду технічних установках.

Купуйте насос ЦНС у компанії “Атлант ТМ”. Тут ви знайдете дуже широкий вибір відцентрових насосів для різних застосувань, з різною продуктивністю, потужністю двигуна, висотою підйому та структурою.