Середа , 01.05.2024

У Кременці п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, аварія трапилася 21 червня 2023 року у місті Кременці. Ввечері, близько 22:30, на вулиці О. Лятуринської водій автомобіля “Ауді 80” не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з автомобілем “Deo Matis”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці події, становив 2,54 проміле алкоголю, що майже в 13 разів більше допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен із протоколів розглянули окремо. У судових засіданнях водій “Ауді” визнав свою провину у вчиненні обох інкримінованих адміністративних порушеннях.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Також суд постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Читайте також:
На трасі “Бучач – Тернопіль” водій легковика зіткнувся з вантажівкою. Є травмовані