Неділя , 28.04.2024

У Тернополі водій “Форда” отримав 40800 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 20 квітня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Львівській патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Ford Ranger”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, які не реагують на світло, почервоніння обличчя, сповільненість мови, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій “Форда” відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року. Тому в даному випадку на водія “Ford Ranger” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів). Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУПАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання керманич “Форда” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ford Ranger” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також:
Доведеться заплатити. Уряд знову дозволив стягувати борги та відключати комунальні послуги боржникам