Середа , 01.05.2024

У Збаражі п’яний водій “Лади” збив дорожній знак і отримав 34000 грн штрафу

У Збаражі водій ВАЗу вдруге протягом року сів нетверезим за кермо та ще й при цьому чоловік скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 31 березня 2023 року у місті Збаражі. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Незалежності водій автомобіля “ВАЗ 210934” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив на дорожній знак.

У результаті ДТП транспортний засіб та знак пішохідного переходу отримали пошкодження.

Водій “Лади” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,19 проміле алкоголю, що в 11 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння), а також склали протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину, підтвердив усі факти, викладені у протоколах та розкаявся у вчиненому.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 210934” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також:
У полях під Тернополем мисливець застрелив 51-річного чоловіка