Неділя , 28.04.2024

2,8 проміле: у Кременці спіймали п’яного водія “Газелі”, але не змогли його покарати

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 9 червня 2023 року у селі Білокриниця, що поблизу Кременеця. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ГАЗ 32213” (“Газель”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 2,81 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія “Газелі” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами. Але притягнути водія до відповідальності не вдалося.

У судовому засіданні керманич “Газелі” не визнав своєї провини. Запевнив, що в стані сп’яніння не перебував. Огляд пройшов на місці зупинки, однак не довіряє його результату. Просив пройти повторний огляд у медичному закладі, але поліцейські його туди не доправили.

Адвокат водія просив закрити провадження у справі, оскільки правоохоронці грубо порушили процедуру проходження огляду на стан сп’яніння, а саме, не запропонували керманичу пройти повторний огляд у лікарні.

Відтак, заслухавши пояснення та дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія автомобіля “ГАЗ 32213” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
30 мільйонів громадян — це нова реальність. Як Україні уникнути найбільшої в історії демографічної катастрофи