Неділя , 28.04.2024

Майже 4 проміле: у Ланівцях водій “Мерседесу” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 29 квітня 2023 року на автодорозі Тернопіль – Ланівці. Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mercedes-Benz”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 3,80 проміле, що в 19 (!) разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Труби для зовнішньої каналізації — висока ефективність та надійність