Субота , 27.07.2024

Побив Дачію, Тойоту і Теслу: у Білій п’яний водій CHERRY за вечір скоїв три ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортні пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 7 липня 2023 року у селі Біла, що поблизу Тернополя. Ввечері, близько 22:20, водій автомобіля “CHERRY ELARA” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобіля “TOYOTA AVENSIS”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення залишив місце події і поїхав у невідомому напрямку.

Втім, за кілька хвилин скоїв наступну аварію. На вулиці Бродівській водій автомобіля “CHERRY ELARA”, рухаючись заднім ходом, наїхав на розпашні ворота та на припаркований автомобіль “ТESLA MODELX”. У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Керманич “CHERRY” знову залишив місце події і вже за якусь хвилину-другу в іншому кінці вулиці Бродівської не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив наїзд на припаркований автомобіль “DACIA DOKKER”. Місце аварії порушник знову покинув, але невдовзі патрульні поліцейські його розшукали.

Водій “CHERRY” перебував у стані алкогольного сп’яніння про що засвідчив результат огляду, проведеного у медичному закладі.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “CHERRY” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “CHERRY ELARA” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Бучачі згорів мікроавтобус